ANKARA / KEÇİÖREN - Paşalı Necati İlkokulu

Tarihçemiz

Okulumuz 1975 yılında beş derslik olarak inşa edilmiş ve Uyanış İlkokulu olarak eğitim-öğretime açılmıştır. Adını mahallesinden alan okulumuzda ilk yıl İlkokul ve Ortaokul bir arada eğitim vermiştir. Ortaokulun kendi binasına taşınması sonucunda eğitime müstakil olarak devam etmiştir.

Öğrenci mevcudunun artması sonucunda okulun spor salonu ikiye bölünerek derslik haline getirilmiş , ayrıca müdür odasının bitişiğine salondan yer ayrılarak müdür yardımcısı odası ilave edilmiştir.

Beslenme odası olarak bilinen derslik 1994-1995 öğretim yılında ana sınıfı haline getirilmiştir.       Okulumuz 1995-1996 öğretim yılında İlköğretim Okulu statüsüne kavuşturularak eğitim-öğretim çalışmalarına devam etmiştir.

Mahallemiz sakinlerinden Metin BAŞALMA 'nın başkanı olduğu GÜR-TAŞ firması tarafından 4467 m2'lik arsanın 1770 m2 'sine inşa edilen 18 derslikli yeni okul binası 1996-1997 öğretim yılında (13 Ekim 1996) 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman DEMİREL tarafından düzenlenen görkemli bir tören ile " PAŞALI  NECATİ  İLKÖĞRETİM  OKULU" olarak hizmete girmiştir.

Paşalı Necati ; Metin ve Çetin BAŞALMA kardeşlerin babalarının lakabı ve adı olduğu için , okula bu isim verilmiştir.

Sayın Necati BAŞALMA 2000 Yılı Temmuz ayında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucunda aramızdan ayrılmıştır.

Paşalı Necati  İlkokulu 2023 Yılı Ocak ayından itibaren yeni binasına geçerek 767 öğrenci,  2 müdür yardımcısı 34 öğretmen 2 memur ve 1 hizmetli ile halen eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 04.09.2023 16:06 - Görüntülenme: 2280